Alla inlägg under oktober 2010

Av Katrin och Hanne, klass2ab - 7 oktober 2010 14:11

Regn och rusk men idag kom bussen och simmarna fick sin simundervisning.  Vi som var kvar arbetade med vår gemensamma text. Idag fick eleverna en sönderklippt text och skulle lägga textremsorna i rätt ordning. Torsdagsgruppen fick sin läsläxa. Efter rasten hade några idrott och resterande matematik. I eftermiddag målade vi en ny färgcirkeltårta. Med färgfamiljerna röd, blå och grön. Skolsköterskan Anne kom och delade ut info med talong att fylla i om vaccinationerna påssjuka, mässling och röda hund.

 

Av Katrin och Hanne, klass2ab - 6 oktober 2010 14:35

Samling och träning av sånger till den stora sångsamlingen som har temat fred. Vi fortsatte med den gemensamma texten och rättade den färdigt samt gjorde arbetsblad med vokaler.  Läsgrupper onsdag redovisade läxorna och fick nya. Slöjd och idrott  och matematik resten av dagen. På fruktstunden bjöd grupp 2AB på fruktsallad och vispgrädde.  

Av Katrin och Hanne, klass2ab - 5 oktober 2010 18:50

Oj, oj vilken dag! Morgonen började med samling och två kiwigrupper, därefter skulle Katrin och simeleverna ge sig iväg. Vi väntade på bussen och efter en stund kom det en buss men det var inte vår. Den snälla busschaufför ringde för att fråga efter vår buss, det fanns ingen! Vi fick gå tillbaka igen och då kunde vi ha den tredje kiwigruppen. (På torsdag blir det simning som det var tänkt för grupp 1b, 2b och 3b.) De eleverna som var kvar arbetade med att leta efter vokaler i vår text som vi skrivit om dagen på Dunkers kulturhus. Efter rasten var det idrott för grupp 2ab och grupp 3ab. Grupp 1ab var kvar och arbetade med matte. Jippi vad det är roligt med matte! Så här mysigt och roligt kan det vara ibland när man tränar matte!

  


Sista lektionen för dagen, då gick grupp 2 med Katrin till ICA. Där träffade vi Björn som visade oss frukter och pratade om de, vi fick göra vår egen fruktsallad. Alla eleverna fick hjälpa till att dela päron, apelsiner, vindruver, ananas, äpple, bananer och mango. Det blev en fantastisk fruktsallad som vi ska avnjuta imorgon med grädde. Mums!

Lite bilder när vi delar frukt:

    


      


  

Av Katrin och Hanne, klass2ab - 4 oktober 2010 14:09

Vi startade med samling och sång samt genomgång av bloggen. Lite engelska med Bodyparts hann vi också med. Under fruktstunden åt vi kanelbullar som vi sparat. Efter rast var det foto. Mattelektionen blev därmed väldigt kort idag. På eftermiddagen hade vi olweusråd. Vi började med sången My Bonnie som var uppvärmning. På varje b skulle man resa sig upp och sätta sig snabbt igen. Vi provade sträcka upp armarna i luften och det var också kul. Det följdes av repetition av mobbingreglerna samt film och avslutades med diskussion i halvklass. Dagen avslutades med elevens val.

    


Av Katrin och Hanne, klass2ab - 1 oktober 2010 17:23

Fredag igen!

Matematik och slöjd direkt på morgonen. Vi fortsätter repetera tabeller, tiotal och 11-19 med växling. Vi startar med gemensam genomgång och "matteprat", identifierar de olika ledtrådarna och räknar ut svaren gemensamt. Mattepratet går ut på att förstå hur man tänker och höra hur andra tänker. Man kan ha olika strategier och ändå komma fram till rätt svar. På rasten kom flera nöjda slöjdare och visade sina alster. Nästa lektion handlade om två av våra sinnen, hörsel och smak. Då startade vi förstås i det som eleverna känner till och kan, sedan tittade vi på några filmer och slutligen fick alla rita och skriva vad de olika delarna heter.  Här är adresserna till filmerna. Den första heter Ear. När man går in på den ligger de andra där. Smakgruppen tittate på urcellen Ellen om smaken.

http://www.youtube.com/watch?v=7a2aoZeZhZ8

Några arbeten.

       

Ovido - Quiz & Flashcards