Alla inlägg den 11 januari 2011

Av Katrin och Hanne, klass2ab - 11 januari 2011 13:49

Härligt att träffa alla elever igen. Vi startade med att gratulera 3 födelsedagsbarn efter upprop. Alla fick sedan gissa vad jag fått i julklapp. Det gick snabbt att komma fram till att det var en resa till Egypten. Sen visade jag bilder från min resa.

Den gycklande guden som hade i uppgift att vara hoa kvinnorna när de skulle föda barn och skoja så att de glömde bort smärtan.

  En fin handukselefant.  

Därefter var det elevernas tur att skriva gåtor om sitt lov. De kunde välja på att skriva om en sak eller händelse. Alla läste upp sina gåtor för kompisarna. På matten startade vi med kluringar. Man funderade först själv och sedan diskuterade med en kompis. Till slut gick vi igenom uppgifterna  tillsammans och diskuterade hur man tänkte för att komma på svaret.

     

På eftermiddagen pratade vi om tid och funderade över vad det är. Vad är tid? Vilka olika sorters tidmätare finns det? Är almanackan en tidmätare? Är det bra att kunna mäta tid?

Sedan repeterade vi årstider och månader samt hela klockan.  För att få hjälp att att räkna ut vad klockan är hoppräknade vi på 5-ans tabell. En bra sida att att träna på klockan är

www.kunskapsjärnan.se

    Kreativt skapande.  


Ovido - Quiz & Flashcards