Alla inlägg den 20 januari 2011

Av Katrin och Hanne, klass2ab - 20 januari 2011 17:41

På morgonen hade några slöjd och de som var kvar repeterade hur man skriver en beskrivande berättelse, tillsammans kom eleverna på en berättelse som vi skrev både på bloggen och på tavlan. Efter rasten hade några idrott och några matte.

När vi hade haft lunchrast jobbade vi med Cirkus Musikör. Vi pratade om vad eleverna skulle vilja vara på föreställningen, vad vi behövde för saker, kläder m.m Som avslutning tränade vi på sångerna. Alla kom med goda ideér och tyckte det skulle bli spännande.

Av Katrin och Hanne, klass2ab - 20 januari 2011 08:27

Dagen startade med slöjd för grupp 3 och vi andra fortsatte att arbeta med att beskriva. Idag var övningen att beskriva en miljö. Först gjorde vi det tillsammans. Alla fick bidra med en mening och här nedan ser ni resultatet.


Det handlar om tre björnungar som ger sig in i skogen.


När Fo, Koko och Lai kom in i skogen såg de svampar och bär. Bären var röda. Det var björnbär. De gick längre in i skogen och fick syn på vinbär. De såg också blåbär och de var lite blå. Koko ville smaka. Skogen var full av mat. Rätt vad det var hittade de en mobiltelefon. De tog den och gick längre in i skogen. Det var många träd i skogen. Det var äppelträd. Det var massor av gröna löv på träden. Då såg de äpplena som var röda. Sen gick de längre in i skogen. Där var jättemycket träd. När de gick ännu längre in i skogen hittade de en damm med fiskar. Solen började de gå ner men de fortsatte längre och längre in. Fåglarna sjöng. De hittade två par skor och Fo tog på sig dem. De gick längre och längre in i skogen. Det var mörkt och de träffade på några vargar.

Efter den gemensamma berättelsen tränade alla på att skriva egna texter som beskrev miljö. På lektionen efter rast var det idrott och matematik. Vi tränar intensivt med talblocken för att utveckla förståelse för vad som händer när man adderar och subtraherar på olika nivåer. När alla kommit i efter lunchrasten kom Christine och redovisade resultaten av avkodningsträningen i läsning. Alla hade förbättrat sitt personliga resultat.   Jättekul!

Idag startade vi arbetet med vår musikal. Vi diskuterade hur och vad vi skall göra. Det var många som var aktiva i planeringen och ser fram emot att visa upp resultatet. Dagen avslutades med massage och lugn musik som vanligt.


Ovido - Quiz & Flashcards